13a_edited.jpg
_MG_1014-Edit1%20daniel_edited.jpg
_MG_2195.jpg

Barne og familiefotografering - spørsmål og svar

 

Hvorfor skal vi velge deg til å fotografere vår familie?

Familiefotografering er grunnen til at jeg ble fotograf. 

Som tobarnsmor begynte jeg å bli bekymret for at barna mine vokser for fort, første barnehagedag...første skoledag... Tiden går alt for fort... Derfor ble jeg veldig opptatt av å fange de øyeblikkene min familie opplever og å skape en mulighet til å reise tilbake i tid for å oppleve de øyeblikkene igjen.

Jeg er sikker på at disse tankene har krysset andre og jeg vil hjelpe å skape minner som kan vare evig.

Jeg elsker å ta bilder av barn i alle aldre, og som tobarnsmor har jeg mye erfaring med barnefotografering og å hjelpe barn å føle seg trygge og avslappede foran kamera. Jeg tvinger dem ikke til å posere og smile hvis de ikke vil og prøver isteden å få til et naturlig smil. Jeg foretrekker å ta bilder av barn ute når de leker og løper og er seg selv.  

Jeg har et fotostudio hjemme med egen inngang og siden jeg ikke trenger å dele studio med andre fotograferer, har jeg laget en koselig plass med alt nødvendig – huske, såpebobler, white box, morsomme props til barn og et kaffehjørne med en komfortabel sofa for voksne. Blir barna slitne i løpet av fotograferingen kan de gå ut å leke i hagen eller bygge lego (jeg har masse leker hjemme)

Hvordan vil du beskrive din fotografistil?

Jeg foretrekker livsstils  fotografering, det er en sjanger som skal fange de ekte følelsene og øyeblikkene, portrett av folk som de er der og da.

 

Hvor langt tid tar barne- og familiefotografering?

Det tar ca 1-2 timer.

Hvor kan vi ta bilder?

Vi kan ta bilder ute eller i mitt studio eller hjemme hos dere. Det er mulighet for å kombinere ute/inne på samme fotografering.

 

Hva må vi ta med oss?

Pakk et ekstra klessbytte (for dere og barn) i tilfelle det skulle være noen små ulykker.

Ta med mat og drikke for barn og dere.

 

Hva skal vi ha på oss for fotografering?

Klærne bør være komfortable og gjenspeile hvem dere er. Jeg anbefaler ikke like klær men heller å koordinere litt farger. Forsøk å unngå store logoer og mønstre siden bildene vil bli mer tidløse. Jeg har også ganske mye klær i studio slik at barne kan låne. Ta med ekstra skift for sikkerhets skyld.

 

Når og hvordan får vi bilder?

Innen 7 dager etter fotograferingen får dere tilgang til et ​digitalt album hvor dere kan se de beste bildene fra fotograferingen. Der velger dere bilder dere ønsker å bestille. Jeg redigerer bilder innen 2-3 uker (avhengig av sesong) og legger de i høy oppløsning i nettgalleri deres som kan lastes ned.

 

Får vi opphavsretten til bildene?
Nei. Opphavsrett betyr ganske enkelt at jeg er skaperen av bildene, og at jeg "eier" opphavsretten. Det er ikke mulig å selge eller få tak i "opphavsretten", men dere vil ha muligheten til å skrive ut og dele bildene så mye dere vil.

Kan vi få raw eller uredigerte filene i høy oppløsning?
Nei. De rå, uredigerte bildene er ikke tilgjengelige for kjøp. De er et uferdig produkt. 

Hva hvis vi ønsker å fremkalle bilder, hvordan fungerer det?
De digitale bildene blir levert via direkte nedlastning i et passordbeskyttet online bildegalleri. Siden dere vil ha tilgang til digitale filer, kan dere bestille prints selv på et hvert laboratorium dere velger. Jeg anbefaler at dere bestiller gjennom laboratoriet mitt, da jeg kan sørge for at prints gjennomgår en kvalitetskontroll. Jeg kan ikke garantere kvaliteten på prints som ikke er printet hos mitt foretrukne laboratorium.

Hva slags utstyr bruker du?
Jeg bruker profesjonelt Canon-utstyr (Canon EOS R5).

Er det lett å parkere?
Ja, dere kan parkere rett foran huset (privat parkering så det er alltid plass)

© Copyright - Nina Krømer