Spørsmål og svar

_MG_3464-Edit.jpg

Hvorfor skal vi ansette deg til vårt bryllup?

Hvorfor skal jeg være deres bryllupsfotograf? Fordi jeg vil ta vare på dere, som om dere var min familie. Jeg vil hjelpe dere med å lage en tidslinje som gjør at dagen kan være DERES dag, akkurat hvordan dere vil ha den. Fordi jeg vil være der for dere og hjelpe dere. Fordi bryllup kan være stressende og overveldende, og jeg vil være rett ved siden av dere hele tiden - det lover jeg.

Jeg vil være deres problemløser. Jeg vil sikre at bryllupsdagen blir akkurat slik dere vil ha den og fanget så vakkert som dere fortjener. 

Hvis det regner, hvis det snør, hvis det blåser, hvis hår og sminke er forsinket - har jeg dere, og bildene deres vil fortsatt være fantastiske. Jobben min er å ta flotte bilder til dere, men også å bidra til å fjerne alt stresset fra bryllupsdagen, slik at dere får glede av det.

Hvordan vil du beskrive din fotografistil?

Jeg dekker bryllup i en journalistisk stil. Hva betyr det? Bryllupsfotojournalistikk, ganske enkelt, er dokumentasjonen av øyeblikk uten manipulering fra fotografen. En bryllupsfotojournalist er en observatør som fanger naturlig forekommende øyeblikk uten å stille dem opp, instruere kunder eller iscenesette. Selv om jeg fotograferer i journalistisk stil, tror jeg at det er tid og sted for nydelige, tilfeldig poserte bilder av paret sammen. Så selv om jeg ikke vil stoppe deg og få deg til å posere mens du tar på kjole, vil jeg ha omtrent en time alene med dere begge (om mulig) en gang i løpet av dagen for å ta noen bilder av dere uten at gjester ser på. 

Jeg tror også sterkt på å bevare alle detaljene i bryllupet: fra ringer til skoene dine. Jeg har alltid tid til å fotografere bryllupsdetaljer. Mine bilder av gjestene i bryllupet er nesten 100% journalistiske og jeg vil ikke forstyrre gjestene for å få dem til å posere. Jeg foretrekker i stedet å få dem til å le, smile, danse, drikke og ha det gøy.

 

Tar du poserte familie og gruppebilder?

Absolutt. Jeg har stor tro på de familiebildene, ettersom de er dokumentasjon av hele familien på et viktig tidspunkt i deres historie sammen. Disse grupperingene er raske, enkle og stort sett uformelle, og jeg prøver å gjøre dem hyggelige og morsomme for alle involverte!

 

Redigerer du alle leverte fotografiene?

Ja, det gjør jeg. Hvert bilde du mottar har blitt håndredigert, én om gangen, uten å gruppere i bulkgrupper eller masseprodusere resultatene. 

 

Kan noen av bildene våre leveres i både svart og hvitt og i farger?

Ja!  ALLE bilder leveres i sort / hvitt OG i farger! På denne måten kan du velge selv hva dere liker best!

 

Hvor lang tid tar det før vi mottar våre bilder?

Nettgallerier blir lagt ut innen seks uker etter bryllupsdatoen. Hvis du bestiller album, blir det klart for levering innen 6 uker etter endelig godkjenning av albumdesign.

 

Er våre digitale filer vannmerket?

Nei, filene med høy oppløsning har ikke vannmerker.

 

Får vi opphavsretten til bildene?

Nei. Opphavsrett betyr ganske enkelt at jeg er skaperen av bildene, og at jeg "eier" opphavsretten. Det er ikke mulig å selge eller få tak i "opphavsretten", men du vil ha muligheten til å skrive ut og dele bildene dine så mye du vil!

 

Kan vi få raw eller uredigerte filene?

Nei. De rå, uredigerte filene er ikke tilgjengelige for visning eller kjøp. De er et uferdig produkt. 

Kan vi forandre på bilder selv i etterkant, legge på filter i instagram?
​Nei. Det er ikke lov å utføre noen som helst forandringer, legge på nye effekter, crop eller utføre annen manipulasjon av bilder i etterkant av en overlevering uten fotografens samtykke. Det er sluttresultatet som er fotografens helhetlige uttrykk, artisteri og signatur. ​Dersom det er ønskelig med en endring, skal alltid fotografen kontaktes.

Kan vi se alle bildene som du tok i bryllupet og velge selv?

Nei, man tar tusen bilder under bryllupet og det er kun fotografen som velger ut de beste bildene fra et bryllup. Når jeg velger bilder, tar jeg bare ut lukkede øyne, ufokusert eller mørke bilder, etc. Hvis det er en håndfull bilder av deg sammen med familien din som ler, for eksempel, vil jeg levere alt som ikke er en duplikat. Bildene som ikke er valgt, er ikke arkivert og er derfor ikke tilgjengelige.

Hvor mange bilder får vi?
Hvor mange bilder dere får varierer etter hvilke pakkeløsning dere velger. Dere får alle bildene ferdig redigerte. O

 

Hva hvis vi ønsker å fremkalle bilder, hvordan fungerer det?

Dine digitale filer blir levert via direkte nedlastning i et passordbeskyttet online bildegalleri. Siden du vil ha tilgang til dine digitale filer, kan du bestille prints selv på et hvert laboratorium du velger. Jeg anbefaler at du bestiller gjennom laboratoriet mitt, da jeg kan sørge for at prints gjennomgår en kvalitetskontroll. Jeg kan ikke garantere kvaliteten på prints som ikke er opprettet gjennom mitt foretrukne laboratorium. 

 

Hva slags utstyr bruker du?

Jeg bruker profesjonelt Canon-utstyr med 2 minnekortspor i hver kamera (Canon EOS R5 and R6)

Når bør man bestille bryllupsfotografring?

SÅ FORT SOM MULIG:) Det er ikke uvanlig at brudepar booker fotografen 1 år før bryllupet og jeg har dessverre måttet si nei til flere brudepar fordi jeg allerede har vært opptatt på dagen de hadde valgt. Det lurt å være tidlig ute spesielt på sommeren når det er høysesong for bryllup.

Kan du holde av en dato for meg?

Beklager, men jeg kan ikke holde datoen uten en signert kontrakt. Jeg godtar bestillinger etter "først til mølla” - prinsippet.

Når og hvordan betaler vi deg?
Når dere har bestemt dere og signert kontrakten betaler dere et bestillingsgebyr på 25% av totalsummen av pakken dere har valgt. Dette er første delbetaling som sikrer dere at jeg holder av dagen for dere. Resterende beløp sendes på faktura 7 dager før bryllupet, og har 14 dagers forfall.
Dersom dere avlyser bryllupet eller velger å benytte dere av en annen fotograf etter at dere har booket meg og betalt fakturaen på reservasjonsbeløpet, vil dere ikke få dette beløpet tilbake.

Hva om du blir syk?

Vær oppmerksom på at jeg tar ansvaret for å fotografere bryllupet ditt veldig alvorlig, og ville ikke bare kansellere pga sykdom uten en veldig alvorlig grunn bak det. Hvis det skulle skje, vil vi finne en erstatningsfotograf. Jeg er medlem av et flott nettverk med profesjonelle bryllupsfotografer i Oslo, og vi er alle villige til å hjelpe en kollega i nød. Eventuelle inbetalte beløp blir selvfølgelig refundert.

 

Må vi gi mat til deg i middagen?

Det ville være veldig snilt om dere gjorde det, men det er ikke et kontraktskrav. Jeg tar med meg egen mat og vann til bryllup, men et varmt måltid er alltid godt i løpet av en lang arbeidsdag.

 

Kan familie og venner ta bilder med kameraene?

Selvfølgelig kan de det, og det plager meg ikke i det minste! Jeg ber om at de ikke begynner å fotografere med en gang, fordi jeg foretrekker at alle øynene vender mot meg i bildene, men jeg har ikke noe imot om de klikker bort fra bakgrunnen. Jeg ønsker ikke at familie eller venner er med når vi skal ta solo-bilder eller bilder av dere to alene fordi det kan være veldig distraherende. Jeg ønsker andre kameraer velkommen under dansing, kakekutting og andre arrangementer. Bare spør høflig om folk ikke kan presse meg ut av veien og respektere min tilstedeværelse.

© Copyright - Nina Krømer